IREN GULE
Obras Curriculum Vitae Contacto

En el sueño, todo era mío, 2018

250 x 150 cm

Técnicas/materiales: hierro, herrumbre, cobre, latón, balas de pistola, pesetas, euros, ganchillo, té, mica, plástico, lino, seda y bordado sobre algodón.

Dette verket har blitt til i en prosess over 3 år, min fars sykdom og bortgang og sorgprosessen deretter.

Enkle og basale materialer har gjennomgått er en slags alkymi og transformasjon der de bindes til forbundet med livets begynnelse og slutt, et sted med drømmer, lengsel, minner, varme og død. Som barn føler vi at vi eier alt og verden er vår, en trygg liten verden, og så kommer tapet av denne illusjon...

World without End

I remember where i came from
There were burning buildings and a fiery red sea
I remember all my lovers
I remember how they held me
World without end remember me.

East. the edge of the world.
West. those who came before me.

When my father died we put him in the ground
When my father died it was like a whole library
Had burned down.
World without end remember me.

- Laurie Anderson

Teppet ble påbegynt når min far (fisker og maskinist) var syk og døende - innsying av rustne muttere. Jeg startet de titusener av sting da han døde. Objekter samlet fra barndom og gjennom mitt liv fra reiser, bl.a. India, Afrika og USA, ble innlemmet og teppet reiste med i koffert til mitt Atelier i Valencia, Spania der det ble sydd inn gamle spanske pistolkuler og til slutt en loddsnor av Franco og fascismen; gamle Pesetas.

Teppet ble så tatt med på en "pilgrimsreise" i bil fra Valencia til Santiago de Compostella, videre gjennom Galicia til Baskerland, San Sebastian - til Andorra la Vella og videre gjennom Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og tilbake til Norge.

En el sueño, todo era mío, 2018, detalle.

Novemberutstillingen 2018, Drammens Museum